تا چندی پیش وجود مهندس مجری حقیقی در پروژه های عمرانی به صورت اختیاری بود و به طور معمول مهندس ناظر به تنهایی تمام مراحل کار را مدیریت میکرد اما مصوبه های جدید سازمان نظام مهندسی کشور چندسالی است که تغییر کرده و حضور مهندس مجری در تمام پروژه ها الزامی شده است، اما این اجبار شدن بسته به مصوبات، قوانین و توافق نامه هایی است که در هر استان متفاوت از استان دیگر میباشد.

شرکت مهندسی ابنیه سازان فضاسرا با دراختیار داشتن تیمی با تجربه از متخصصین عمرانی قادر به ارائه برگه مجری حقیقی و حقوقی پایه 1، 2و 3 برای کلیه متراژها در تمام مراحل کار می‌باشد. همچنین تهیه شناسنامه فنی و ازبیلت، برگه استحکام بنا، تهیه نقشه های فاز 1و2 از جمله خدمات دیگر تیم فضاسرا می‌باشد. کلیه خدمات مهندسی در زمانی کوتاه با کیفیت و قیمت مناسب را از ما بخواهید.

جری یک پروژه ساخت و ساز، چه مهندس مجری حقیقی و چه مهندسی مجری حقوقی، در حقیقت نماینده قانونی و فنی مالک (کارفرما) است که روند اجرای پروژه ساختمانی را برعهده داشته و پاسخگوی ناظران و مراجع نظارتی است. عملیات اجرایی ساخت و ساز در پروژه ها می بایست توسط مجری ساختمان که صلاحیت اجرای پروژه های ساختمانی را دارد انجام شود. مجری ساختمان حقیقی و حقوقی موظف به رعایت قوانین و مقررات و ضوابط فنی و شهرسازی در پروسه اجرا بوده و همچنین می بایست پروژه را طبق نقشه های تصویب شده جهت اخذ پروانه پیش ببرد. واژه رئیس کارگاه به فردی اطلاق می شود که با صلاحیت کامل به عنوان نماینده تام الاختیار مجری تمام وقت در پروژه حضور داشته و به کارفرما، دستگاه نظارت، شهرداری و سازمان نظام مهندسی معرفی می شود. در صورتیکه مجری ساختمان حقیقی و حقوقی مسئولیت اجرای همزمان بیش از یک پروژه را داشته باشد موظف است در هر پروژه فردی که دارای صلاحیت لازم باشد را به عنوان مسئول کارگاه در پروژه مستقر کند.

به موجب قانون، کلیه عملیات اجرایی ساختمان باید توسط اشخاص حقوقی و دفاتر مهندسی اجرای ساختمان به عنوان مجری ، طبق دستورالعمل ابلاغی از طرف وزارت مسکن و شهرسازی انجام شود و مالکان برای انجام امور ساختمانی خود مکلفند از اینگونه مجریان استفاده نمایند.
به موجب قانون مجریان ذیصلاح، در تمامی شهرهای کشور ، ساختمان ها تنها باید توسط مجری ذیصلاح که توسط سازمان نظام مهندسی استان صلاحیت آن تایید می شود مورد اجرا قرار گیرد.
سازندگان دارای پروانه اشتغال از وزارت مسکن و شهرسازی خود به دو بخش سازندگان حقیقی ( مهندس، کاردان فنی، دیپلم فنی و معمار تجربی )  و سازندگان حقوقی ( شرکت یا موسسه دارای پروانه اشتغال به کار ) گروه بندی می شوند.
سازنده حقیقی الزاماَ باید دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی ، کاردانی و یا تجربی در یکی از رشته های اصلی عمران یا معماری باشد که صلاحیتشان توسط سازمان نظام مهندسی استان محرز می گردد.
وفق ماده 2 دستورالعمل نحوه فعالیت سازندگان مسکن و ساختمان ( مجریان ذیصلاح)، سازندگان حقیقی و حقوقی، در صورتی که بخواهند فعالیت خود را در قالب قرارداد اجرایی ساختمان ( پیمان مدیریت ) ارائه دهند می بایست شرایطی را احراز نمایند.

شرکت هایی که به مستقیما مجری حقوقی ساختمان هستند، طبق بند 2-1-1-3 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان دارای شخصیت حقوقی بوده و اکثرا به صورت خصوصی فعالیت های خود را انجام می دهند و در دو قسم مسئولیت محدود یا سهامی خاص در حال فعالیت هستند. لازم بذکر است شركت های مسئولیت محدود برای سپردن پروژه های ساخت و سازی، بهتر از شركت های با سهامی خاص هستند، به این دلیل كه در شركت های سهامی خاص عضو هیئت‌مدیره می‌بایست دارای سهام باشند و داستن این سهم ایجاد کرده و اعتبار شرکت مجری را بالا میبرد.

  1. پایش نقشه‌ها اعم از انطباق نقشه‌ها با مشخصات مندرج در پروانه، ضوابط شهرسازی و مقررات ملی، قبل از اجرای ساختمان
  2. برنامه‌ریزی اجرایی مراحل مختلف اجرا و ابلاغ آن به ناظر و مالک
  3. رعایت اصول ایمنی در کارگاه توسط اشخاص دخیل در اجرا و نیز ایمنی کلی کارگاه
  4. هماهنگی با ناظران و صاحب‌کار و اجرا بر اساس قوانین و مشخصات فنی در هر مرحله از کار
  5. استفاده از مهندسان ، تکنسین‌ها و معماران تجربی و پیمانکارانی که صلاحیت کافی را داشته باشند
  6. تهیه و امضای سه سری نقشه کامل چون ساخت یا ازبیلت در پایان کار و دریافت تأییدیه ناظران مربوطه
  7. خرید و استفاده از مصالح استاندارد و مورد تائید مراجع ذیصلاح
  8. انعقاد قرارداد با اکیپ‌های مورد تائید و دارای صلاحیت
  9. کنترل مراحل اجرایی ساختمان بر اساس نقشه‌های مصوب و پروانه و ضوابط شهرسازی و …
  10. رعایت شرایط خصوصی قرارداد و مشخصات مندرج در پروانه و نقشه‌های مصوب
  11. رعایت کلیه قوانین حاکم در ساخت‌وساز شهری اعم از مقررات ملی، ضوابط شهرسازی و بخشنامه‌های قانونی صادره از مراجع ذی‌ربط
  12. اجرای موضوع قرارداد منطبق با اصول مهندسی و کیفیت مناسب و استفاده از مصالح مرغوب در حد استانداردهای اعلام‌شده

به طور کلی اجرای پروژه ساختمانی به 2 بخش زیر تقسیم میگردند:

1- قبل شروع عملیات:

  • انجام بازدید ها از طرف شهرداری و نظام مهندسی
  • انجام آزمایش های مربوطه مانند خاک
  • طی کردن امور اداری اولیه دستور نقشه
  • برنامه ریزی و برآورد مالی
  • نقشه برداری

2-بعد از شروع عملیات

  • سفت کاری
  • نازک کاری
  • تمیز کاری
  1. گودبرداری
  2. آرماتوربندی فونداسیون
  3. مقاوم سازی پیاده کردن پی‌ها
  4. قالب بندی فونداسیون
  5. بتن ریزی
  6. ساخت و اجرای اسکلت فلزی
  7. ساخت و اجرای اسکلت بتنی
  8. اجرای سقف
  9. دیواری چینی (بیرونی و داخلی) فاز دوم؛
  10. اجرای تاسیسات و خدمات ساختمان
  11. نصب دودکش
  12. هواکش و سیستم فاضلاب لوله کشی گاز
  13. لوله کشی فاضلاب
  14. لوله کشی برق و سیم کشی
  15. اجرای تاسیسات و آتش نشانی
  16. اجرای آهن کشی جای آسانسور
  17. کف سازی طبقات
  1. کف سازی طبقات
  2. نصب چارچوب درب و پنجره
  3. گچ کاری
  4. کاشی و سرامیک کاری
  5. اجرای نمای ساختمان
  6. گچ کاری و نازک کاری
  7. نصب کابین آسانسو
  8. ر اجرای کابینت آشپزخانه
  9. نصب چینی آلات بهداشتی
  10. نصب درب ورودی داخلی و ورودی ساختمان
  11. نصب کمدهای دیواری

بسته به پروژه این مرحله میتواند تنها شامل نقاشی و نظافت و آماده سازی جهت تحویل باشد و یا اینکه مانند بسیاری از پروژه های شمال شهر شامل طراحی داخلی تا چینش کامل مبلمان و وسایل و همه جزئیات مانند نوع گیاهان و گلدان ها ادامه پیدا کند.

مشاوره بگیرید!

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

Language